New chapter in my carrier

Esok bermula carrier aku as a sales executive kat RHB Easy in penang,segalanya bermula setelah aku tidak dapat menahan diri dengan basic pay sebanyak RM 1k kat CIMB as mobile sales force,

Why aku quit its not the reason of target or job description,it's all about the pay..tatkala aku merenung kehidupan aku selaku fresh grad,aku hanya cuba untuk meniti kehidupan ini sebagai yang berkerjaya..

Bila ada ja interview aku redah ja,oleh kerana itu rezki aku..dapat juga offer dr RHB..rezki xkemana.

Rindu jugak member2 kat CIMB pas ni,kerja mmg relax..bleh blk tido mengular kat umah..padan la dgn gaji..head pun best,xbyk ckp..bleh melawak..tp mengenangkan aku perlukan duit yg lebih..aku need to out from the kepompong..hahaha..

Sok nak keja dah..xpernah lg aku kerja ikut shoping complex nya time..hope rezki aku panjang n kekal kat c2..

P/s: kawan2 kat cimb kalau ada swasta nya loan bg la kat aku..hehe

Aku Akan Kembali

AKu akan kembali..rindu tatkala blog walking kat blog2 org lain menghidupkan rasa girang di hati ingin berbloging kembali...

Jom Try wat duit melalui Affiliate Friend Finder nih..




..first korang join link yg aku bg ni..then pas dah join..korang masuk blk..tgk ada tulis affiliate x..then choose yg 1st skali..ingat geng..kalau 1 0rg masuk dapat USD1.00 utk Male..kalau Female yang joi..Korg bleh dapat USD2.00..cuba bayangkan lalau 10 org sehari..xkira la girls or guys..bleh dapat dlm USD10.00 paling kurang pun ka..xsalah mencuba..xkuar duit pun..total payout dia bila cukup USD50.00 dia akan transfer terus ke account...http://friendfinder.com/go/g1234848


p/s: aku nak share ja sbb aku dah dapat USD10.00 hr ni..

1 Malaysia




Kalau seblum ni blog aku ada Drama Pendek Mandarin..Kali ni aku nak share dgn ampa suma Zaman aku masa dok Kat IPoh dulu dgn member yg otak gila gak..Kita kat Malaysia ni ada Mcm bahasa..tp dlm byk2 lagu Tamil lagu ni ja aku bleh hafal habis sbb aku blajaq time skolah dulu..lagu Alleycats..Terima Kasihhhhhhhhhhhh...

Work From Home.

Seperti yang tersebut kat title di atas ni aku nak story la sket pasal work from home ni..Actually last friday aku ada la apply part time job kat Jobstreet..Total Wellness Support Center..aku pun saja la gatai p apply tanpa usul periksa..semua ni gara2 part time work yang bleh dapat income seperti kerja tetap..

Al- Kisah bermula la kisah..pada hari Selasa lepas dapat call dari Manager TWSC ni la..panggil mai interview hari 2 jugak pukul 6 petang..aku dgn selamba ckp aku xfree..then dia tukar date pada hari Khamis pukul 7.45 pm..xpernah aku dgr interview pukul 7.45pm..slalu nya pagi2..


Xpa la ..aku ya kan ja..reply blk msg yg dia forward 2..dlm msg 2 dia tulis im looking forward to meet you..mcm sungguh2 ja company ni nak ambik org..so aku decide aku akan menghadiri 1st interview aku dlm jangka masa ni..


Setibanya kat TWSC Ni aku masuk office 2..ada la meja bulat2 byk gak la..tersusun dan kelibat2 ramai gak la org..dekat 20 orang kot..dashyat gak org nak wat pasAL part time job ni..at the same time dia nya receptionist adalah Minah Filippine yang cun gila..ada la jugak mat saleh dari poland..aussie..U.K and U.S..mcmana aku tau asal usul depa nant aku bgtau..after submit form yang aku isi ni suma kami dipelawa masuk bilik ramai2..ngat kot nak wat interview ramai2..at the same time aku tgk ada presenter kat depan..mUla la dok intro pasal TWSC ni..tup2 terkeluar la pasal HERBALIFE..(Product yg shah pernah intro kat aku dulu) dlm hati aku berkata(HARAM BETUI>>kena main dah aku ni)

LEpas mamat india 2 present..dipelawa la sorg2 mat salleh n minah filippine ni introduce diri depa..berserta pic depa mas sebelum n selepas..mcm iklan ubat kurus la 2..the br aku paham..dorg nak jual powder Herbal life ni..xkisah la..kerana Minah FIlippine yg cun dan Awek2 mat salleh yg hot aku memberikan perhatian..hehehe..mmg x percaya gak..Minah filipine 2 mmg gemuk gila masa dia bg aku pic dia soh deliver kat org2..aku tgk mcm tong gas pun ada..bulat mcm bola..tp kat depan aku ni mmg slim gila..secara x langsung minat aku nak kuruskan perut pun timbul..

After panjang berjela talk ni suma..br la depa cita cane nak wat duit dr rumah..means work from home la..tp bersyarat..kena ambik pakej skali dgn license and iD..pas 2..mula la dia interview sorg2 ikut group..dah la aku xda sen..ada RM2 ja time 2..dgn bangganya aku bg pandangan aku kat MR Kenny Lim...yg jaga group aku 2..ckp aku berminat..tp aku xbleh nak join lg..sbb aku x bwk cash..hahah..ingatkat aku saja yg placing mcm 2..rupa2 nya ramai..tp best gak dapat experience mcm 2..tatkala di waktu itu aku dapat la improve english aku..sbb kat dlm 2 aku sorg ja Malay..yg lain suma cina,india, n mat2 salleh..suma talk english..then i realise..bagus gak english aku ni..jahahahahah

Moral Of the story..jangan terpedaya dengan iklan kerja dari rumah..shit betul..aku tgh semangat..depa nak jual product kat aku plak..


p/s: aku dlm process kuruskan perut..watch out guys..hahah

Haish..its 4.30 am

Salam..as usual, for the time being..aku adalah seorang pengangur setia yang kerap menghabiskan masa dengan on9..Tatkala aku melihat di status2 member kat FB..ada yang dah dapat keja..ada yg nak g interview n ada yang br dapat CInta..heheh..

Macamana dengan aku..Aku cuma menggunakan teknologi dihujung jari jemari kasar yang ada ni untuk deposit resume aku..berdasarkan Jobstreet nya application aku dah apply lebih 20 dah kot..1 dah panggil interview tp walk in ja..aku x p..n ada 1 under consideration..Kebanyakan aku tgk member2 rajin ja p jalan kat JOb Fair..i've never been there..but i'm stick with my techy,,juz drop our resume online je..hahah..bukannya apa..aku malas la nak bertungkus lumus slagi result aku x kuar lg..bila dah kuar..br best sket aku nak apply keja..

Menjadi kemusykilan kepada aku..Why ramai sgt nak keja kat KL..sampai kadang2 aku didesak untuk kerja kat KL..what for..tp aku admit byk la chance pekerjaan kat sana..but at the same time aku rasakan diri aku x layak untuk menetap di perantauan seperti kOta Dosa "SIn City" Kuala Lumpur itu...memadai lah dengan aku pergi dan kembali buat seketika..

Ingin saja aku meneruskan hasrat hati aku nak g keja overseas..tp nak keja apa..kalau nak g petik buah epal secara bermusim bleh la..hahah..i'll find out how to get there..6bulan kerja sudah..

Rezki oh rezki..tuah ayam nampak di kaki..tuah orang siapa yang tahu..kalau nak ikutkan ayat atau phrase ni..mmg betoi la..tp sampai skrg tuah aku xsampai2 lg..asyik2 tuah orang ja..haha..sedih betol..apa2 pun byk2 kan bersabar..aku redha..slagi x tutup mata..kita kena kerja-kerja-kerja....what for kita kerja simpan duit..byk2..bila kawin habis duit suma 2..tp aku x kisah...sbb mmg nak kena kahwin pun..heheh..tp kalau ikut logik akal..ramai lelaki melayu miskin selepas kahwin..agree x dgn aku..

kalau x agree korang bleh la comment..n aku akan kembali dgn post yang korang nak comment ni..Ramai lelaki melayu miskin selepas kahwin..hahahahah


p/s: Nak g Bangi --tp xda sen

Aku Pengangur

Secara x langsung aku akan story sket life aku setelah menjadi alumni ni..Alumni kah aku..hahaha..rasa2 alumni dah kot..last Wednesday, aku mintak tolong Aira submit report aku a.k.a theses yang agak biasa saja yang dah complete dgn hard cover kat advisor2 aku..at the time being i realize that i'm graduate..need to find job..to seek n to take it or grab any job..eventhough the job not suit my qualification but if i can generate income to support my empty pocket,it is ok with me..By the way this is all about my life after being ''Alumni"..hahah..

Wake up when the sun has rise and the sunshine has light the world..not like what i am when im doing my practical training..miss those day..every days with a slack and shirt..smart dowh..hahah..but nowadays..wake up..then thinking what im goin to do with juz RM1++ left in my Bank Rakyat account..then im started to surfing and apply for the SPA8..xda apa yg menarik pun..post yg aku apply ni pun sbb required Height 1.60cm..weight 50kg and above..chest brapa cm tah..so aku try ja la..beside applying for PTD..xlupa jugak aku apply kat JOB STREET as JUSCO management trainee and kat SIME DARBY as apa tah aku dah lupa..

Indahnya dunia tanpa sempadan ni..semua di hujung jari...Even tgh mlm pun still bleh apply and submit resume..im a job seeker skrg ni..nak tanam anggur xblh..kalau dok perlis bleh la tanam anggur..cni x sesuai..so aku akan berusaha mencari kerja untuk menampung keperluan hidupku ini..nak mintak kat Parent..segan la..its not my style..kalau xda jugak kena la mintak2..

APa kerja aku skrg..aku lebih suka menghabiskan waktu dgn Facebook..main poker..untung2 bleh jual chip yang aku menang kat org lain..Tiap2 mlm blk ja dr lepak dlm kul 12.am..pas 2 on9 ja keja sampai pagi..6 pagi kot..ptg2 kuar..b4 2 sempat la main2 dgn Dania n firdaus..xda la bosam sgt dok rumah sbb ada budak2 ni..

Tension...xda la tension happy lg ada la dok rumah..makan ada..suma ada..selesa..aku xtau la kalau2 org lain tension dok rumah..heheh..

Skrg aku nak berpoker kat Facebook..c ya..aku pun xtau apa yg aku merapu kat cni...


p/s : yang jauh lagi dikenang..(MIZA)

Copyright © 2009 - SyCosPEak - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template