Haish..its 4.30 am

Salam..as usual, for the time being..aku adalah seorang pengangur setia yang kerap menghabiskan masa dengan on9..Tatkala aku melihat di status2 member kat FB..ada yang dah dapat keja..ada yg nak g interview n ada yang br dapat CInta..heheh..

Macamana dengan aku..Aku cuma menggunakan teknologi dihujung jari jemari kasar yang ada ni untuk deposit resume aku..berdasarkan Jobstreet nya application aku dah apply lebih 20 dah kot..1 dah panggil interview tp walk in ja..aku x p..n ada 1 under consideration..Kebanyakan aku tgk member2 rajin ja p jalan kat JOb Fair..i've never been there..but i'm stick with my techy,,juz drop our resume online je..hahah..bukannya apa..aku malas la nak bertungkus lumus slagi result aku x kuar lg..bila dah kuar..br best sket aku nak apply keja..

Menjadi kemusykilan kepada aku..Why ramai sgt nak keja kat KL..sampai kadang2 aku didesak untuk kerja kat KL..what for..tp aku admit byk la chance pekerjaan kat sana..but at the same time aku rasakan diri aku x layak untuk menetap di perantauan seperti kOta Dosa "SIn City" Kuala Lumpur itu...memadai lah dengan aku pergi dan kembali buat seketika..

Ingin saja aku meneruskan hasrat hati aku nak g keja overseas..tp nak keja apa..kalau nak g petik buah epal secara bermusim bleh la..hahah..i'll find out how to get there..6bulan kerja sudah..

Rezki oh rezki..tuah ayam nampak di kaki..tuah orang siapa yang tahu..kalau nak ikutkan ayat atau phrase ni..mmg betoi la..tp sampai skrg tuah aku xsampai2 lg..asyik2 tuah orang ja..haha..sedih betol..apa2 pun byk2 kan bersabar..aku redha..slagi x tutup mata..kita kena kerja-kerja-kerja....what for kita kerja simpan duit..byk2..bila kawin habis duit suma 2..tp aku x kisah...sbb mmg nak kena kahwin pun..heheh..tp kalau ikut logik akal..ramai lelaki melayu miskin selepas kahwin..agree x dgn aku..

kalau x agree korang bleh la comment..n aku akan kembali dgn post yang korang nak comment ni..Ramai lelaki melayu miskin selepas kahwin..hahahahah


p/s: Nak g Bangi --tp xda sen

7 comments:

jane said...

ia berbalik pd rezeki sbnrnya

ad org pointer power berbillion2 pon still masih ade mnggu ...
ade plak yg bese2 jerk...tp fgrad trus dpt keje

so..hny Allah g tahu

takpe...nt u dpt la tu=)

Tibet a.k.a Sycospeak said...

insyallah..rezki masing2 siapa tahu

Ekyn said...

kumpul sen dulu ek...nnt leh gi bangi..hehe...xpa...ang kata smua yg ang buat dihujung jari...guna teknologi...xpi bangi pun xpa...webcam sudah...huhu

Sir Marcello said...

hehehe gua ngan injured nie..trus padam niat pi interview segala..aduh

miss jay said...

jgn la ckp kl sin city incik.

sedikit orang2 nye sahaja yang transfer kampung halaman ne aku sinned.

heh.
peace!
:)

Abdul Wafiy said...

keje oh keje... manakah ngkau.
aku perlukn mu..seperti aku perlukan cinta. :D

p/s: aku kaitkn cinta ngn keje..due2 pntg. hahaha

Anonymous said...

just read ur entry,,,
anyway...
lelaki Melayu tak miskin lepas kawen..just that kena usaha lebih sebab dah ada tanggung jawab dan akan bertambah tanggungjawab..so lebihkan usaha dimasa hadapan

Copyright © 2009 - SyCosPEak - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template