Final Exam


Di saat aku br terjaga dr tidur aku yg lena lantas menelaah Facebook gempar mengatakan yang exam schedule dah publish kat gerbang maklumat pelajar (skema betoi ayat aku)..lantas aku dgn keadaan kebengongan seraya kemengantukan lantas menaip di search engine GOOGLE untuk memasuki laman UITM student portal..sekali gus aku click kat portal 2..Exam Schedule OCT 2009..cis..br nak kuar..punya la lama aku tunggu dekat 2 minggu nk exam br nak publish..tidoq ka wei..Tanpa buang masa segala Course Code yang telah aku hafal bg setiap subject aku cr dan lihat..tatkala itu terlintas difikiran ku..Mcm haram schedule kali ni..mana x nya..gap pun xda..so aku kena start dah nak study mcm sem2 sebelum ni..kalau nak p perang kena bawak peluru..takat pegang senapang mcm cita enemy at the gates kalau xda peluru mcm mana nak tembak..kalau tembak pun biarla berasas..mcm Prof Alias kata pg jumaat masa kelas global..kalau nak bg common sense jawab soalan baik ampa suma blk mandi dulu pas tgk kertas soalan time exam nanti..masuk akal jugak dlm jokes dia 2..a man with a mantra..semua mantra dia aku salin..pas ni aku nak publish mantra2x Prof Alias.

Ok geng..skrg ni kerja bertimbun2 x abis2 lg..individual asgnment, ngan group asgnment dan x lupa juga kepada seminar environment marketing..Tatkala jam berdetik di waktu 5.42 am..coretan ini menggambarkan betapa imsomnia nya aku sejak2 akhir ini..apa x nya dikala mentari masih merah aku hilang dlm mimpi indah...indahnya nikmat tidur di siang hari..tatkala insan semua melelapkan mata..lantas aku berjaga seperti burung hantu mencari mangsa..tp dlm kes aku mana ada mangsa..lappy aku la jadi mangsa..sempat jugak aku melawat Jurij.com..membaca coretan dan pandangan seorang sahabat yang agak berfikiran yang sangat kreatif dah agak mendalam jugak la review dia..aku x sampai tahap2 lg..bukan untuk memuja tp banyak memberi manfaat di dalam artikel yang ditulisnya..kepada geng2 aku yang bersama2 akan berjuang dikesempatan ini aku ingin mengucapkan selamat berusaha..mcm nak wish raya la plak..Semester akhir sebelum ke praktical training ni byk sgt kerja..masa x terurus..malas pun berganda2x..di saat ini aku berfikir sejenak apakah berbaloi jika aku hanya bersahaja dlm misi mencapai segulung ijazah..perlukah aku berubah atau masih di takuk lama..apa yg aku nak sampaikan ni..ish ish..

Banyak juga persoalan yang timbul dikepala..adakah sempat untuk aku cover semua chapter untuk semua subject yang aku ambik ni meskipun hanya empat paper saja untuk semester ni..adakah kerna tidak ada study week yang membuatkan masa mencemburui aku..tidak..ini hanya sementara..masa tidak menunggu kita..lantas aku perlu bermuhasabah diri untuk menghadapi segala kemungkinan dengan berkorban masa yang disia2 kan aku..Nota2 belum lg ditulis..past year belum lg disentuh..apakah aku akan study secara berkumpulan atau bersendirian..akan aku pikirkan setelah bahang exam terasa di dada di otak dan di benak fikiran aku ni..

Justifikasi penyepian aku ini (ayat qoute dr juraij.com) adalah kerna aku tidak berasa perlu untuk aku menulis..Xlupa juga disebalik exam ni ada plak lg 1 exam yang aku ambik..MUET..hahah..org semua dah ambik aku ja x ambik lg..harap2 bleh la goreng budak2 diploma nant kalau kena discussion group dgn depa..So takat ni ja la aku nak tulis..nanti b4 exam aku tulis lg..


p/s : nak p ke x ASM investment punya kelas hr ni...shit..nama aku xda dlm list pun..mcmana ni.. bingung memikirkannya

1 comments:

jeffry azizi jaafar said...

good luck utk final woi.

aku pun duk risau gak ni.

haha.

Copyright © 2009 - SyCosPEak - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template