2012 punya hal!!


its all about 2012..people keep saying and sharing the view of this movie..Let me tell u a story about 2012..actually yesterday, together with my friend telah membusykan hari kami dengan plan untuk watching this movie la..semua nya bermula setelah masing bosan dgn finishing school program yang agak tidak menarik perhatian disebabkan paksaan dan bukan kerelaan..so bermula la ajak2 ayam untuk nonton 2012..lg pun gah sgt aku tgk iklan kat TV ni..tp marketing di mmg bagus la sbb masa aku nak g beli tiket kat jitra Mall, org jaga counter 2 ckp mmg hari2 sold out..so the expectation of that kinda movie must paralell with the sold out ticket la kan sbb kalau x best xkan sold out..

Actually aku plan dgn Miza..then secara kebetulan ramai gak yg x tgk lg cita ni..dr x buat apa perkhabaran ni telah disebarkan kepada member len..disebabkan kelangsungan hidup di dalam keboringan disebabkan xda kerja nak wat kat Umah sewa masing..terjadilah satu Pakatan Axis untuk g tgk movie ni kat Jitra..Agak ramai gak la..4 buah keta..dgr mcm ramai kan..tp 13 org ja..so kira ramai gak la.

Pakatan 2012 ni terdiri daripada Kami ber13 semuanya..Aku, Bruno,Wafi,Shah, Amad,Kery, Samad, Fakrul, Miza, Sham, Nana,Wana, Zie,..Perjalanan bermula pada pukul 6 ptg di kediaman aku iaitu Tmn Sri Wang Fasa 3 ni..hahax..aku bwk masuk jalan kokdiang -Jitra lg cepat dari Amad yang Drive Keta Myvi Wana..aku sampai dulu la..sesampai nya di Jitra Mall trus bergegas nak usha tiket awal dlm kul 8.30 mlm..tp sold out..ada 3 seat ja..gila penuh..beli ja tiket kul 11.10 sbb kalau xtgk bila plak nak tgk ramai2 kan..so pas 2 bermula la aktiviti masing2..

Pas 2..p makan kat Gani Char Koew Teow..mcm sedap gak la aku rasa..tp taste aku still char koew teow penang kat Rumah aku 2 yg pernah aku publish pasal cita 2 kat blog aku ni..hehe..then keta Miza and Keta zIe gi lepak karaoke selama sejam..sempat la aku melalak n berduet dgn syg aku..Mawarku..ahaks..satu bilik 4 org dimana aku sham, cyg n Fakrul..and another room plak buno,kery,zie..agak best gak la sound kat c2..but ok la..padan dgn harga..sejam rm 10..geng lain ada kat Jitra Mall..men bowling n men game kot..aku xpasti

Pas abis ja mula la penantian nak tunggu 2012...tup-tup2x..aku ringkas kan la..sbb pjg dah kot aku taip ni..heheh..time for movie sbb dah bleh masuk..then kami duduk di tempat masing2 wathcing movie ni..Agak best gak..

Aku suka graphic dlm cita ni..cara bumi retak dan hancur..style..watak2 pun best...tunjuk umat manusia unite..tp yg x best still nak ckp U.S dahsyat jugak sbb U.S yg control suma law and order dalam nak cover up dr rakyat dorg pasal hal ni..THen cita ni plak mcm cita Nabi Noh dgn bahtera besar..mmg depa adapt sebijik2 story line dia cuma juz ubah2 sket ja..tp budak kecik yg pakai topi 2 mmg cute...Lawak gak la..

p/s : BIla plak nak tgk ramai2 lg mcm ni..time praktikal nant bleh kot..

3 comments:

azmiramin said...

kata cita psl 1 dunia nk selamatkn tamdun manusia,tp still kat bahtera yg dibuat ada bendera US.dah tu dalam tu full ngan mat saleh gak...xabis2 nk tunjuk y US hebat.babi pnya US!!!

Tibet a.k.a Mr Wiki said...

yup..konon u.s hebat la kan..padahal dlm cita ni mmg x logik sbb family 2 bleh survive padahal secara logik akal mmg xlepas..tp 2 la org panggil entertainment..tgk ja la..haha

jeffry azizi jaafar said...

haha..
habis sekolah.gila mcm budak sekolah..

jom men pes 2010..

Copyright © 2009 - SyCosPEak - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template