Bermula Sebuah Epilogi di Semester Baru

Hari ni Ahad 5 June 09 aku melaporkan dari kamar tidur ku..Walaupun dalam keadaan mengantuk dan kekurangan idea hatiku mendesak juga untuk aku menulis..Sekarang officially aku dah di sem ke 5 tahun ke 2 pengajian ku di UiTM Arau..Seperti biasa hari2 yg aku lalui semasa pendaftaran pelajar Lama brulang kembali..Hari ini hari Ahad..Esok Hari isnin bg negeri2 yg bercuti hari sabtu dan ahad slalunya isnin akan menjadi hari pertama..(bukan selalu..apa aku merepek ni)..Walaupun tidur ku hanya seketika(5.30 pg bgn kul 8.30pg) tp semangat aku semester ni agak berlainan seperti semester2 yg dulu..mungkin sbb result aku sem lepas menjadi pemangkin untuk aku lebih bersemangat..Shot coz sudah pun berakhir..

JAm 8.30 pg aku dapat panggilan telefon dr M bukan nama sebenar(M=bukan M dlm filem James BOnd) terus aku menjawab..lantas mendengar suaranya membuatkan aku lg la laju bgn..takut kena marah sbb lmbt n sambil 2 semangat gila aku nak jumpa M..2 yg aku nk pi register skali dgn dia..KEadaan Bertukar menjadi malas bila cuaca agak sejuk gak la pg ni..PAs 2 tambah dgn air yg sejuk di kolah bilik air rumah sewa ku..HUhu..sejuk wei..terpaksa juga aku menjirus badan aku untuk menyegarkan badanku yg malas ini..huhu..pas2 aku melunaskan janjiku dengan zafran apabila aku kejutkan dia..

Sesudah segarkan diri aku bersiap..then trus memecut laju ke rumah M..(sbb aku dah lewat) dalam hati siapa xtau pun aku tgh hepi time 2..bwk moto sambil senyum..hehe(tp still muka cool lg la) sesampai rumah M aku mencari kelibat wajah pujaan hamba(mcm tajuk lagu plak)..trus mataku terfocus ke arah entiti bertudung oren..M la 2..gembira rasanya..heheh..aku ikut M skli dgn NANA pi register..Mcm biasa ada pak guard yg dok buat jora..dah tau aku NR dok tanya pasai kolej lg..xreti tgk ka sticker 2..apa da bodoh..

Pas register skali lg untuk semester baru ini aku pertama kali makan roti canai feveret pagi2 kat arau ni..x ramai sgt org..kalu time kelas biasa mmg ramai la..pas 2 blk umah tgk zafran dah cau..blk antar brg..zafran awat hg xmau dok luar..lepak ja umah ni..hahaha..bleh buli hg..tiba2 focus ku melayang ke toilet..dah lama aku x buang air besar kat cni..hahah..sakit perut plak..sambung lain kali wei..

p/s esok jom pi kelas ramai2..dah last sem ni..

4 comments:

Juraij said...

Success breed success.
All the best!

Nazrul a.k.a Tibet said...

doa..usaha..tawakal..insyallah

Sir Marcello said...

yeah..nanti aku akan singgah di sana~~

Nazrul a.k.a Tibet said...

MAI PINJAM CD VISTA

Copyright © 2009 - SyCosPEak - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template