Harry Potter and the Half Blood Prince


Actually aku bukan la ekstream pasal Harry POtter ni..xda la aku baca buku dia pun..sebab aku dah start tengok movie ni dr episode 1-5 so kali ni aku x lepaskan peluang aku nak tgk yg no 6 ni..actually based on apa yg aku baca kat wikipedia ada part yg xda dlm movie ni ada dlm buku..n member aku si PO'in (aizuddin ambros) pun cakap mcm 2..abg jo ais org kampung aku kat penang yg sememangnya otai movie pun cakap mcm 2 jugak..tp aku x kisah la..yg penting aku dah tengok..apa yg org ckp rata2 ending x best..tp apa nak wat kan ..aku rasa ok ja..best apa..dah buku dia ending mcm 2 nak wat camna lg..Professor DUmbledore bleh mati plak kan dlm cita2..HUHU..sapa plak nak save HP pas ni..xkan HIngrid..budak2 geng potter suma dah makin power kan..Yg best nya masa aku tgk cita ni ada 1 part 2..suma org dlm panggung terkejut beruk..skali dgn aku..suspen kan time 2..byk adengan lucu bila melibatkan ROn Weasley..heheh..tegelak2 aku..tp aku x paham awat org kat seblah aku x gelak..dia xpaham kot..Cita ni aku br tgk Semalam..bersamaan 20 Hb July kat JItra MAll,,tgk dgn M..ok la tempat dia..Tp yg mmg aku tunggu ialah cita ni kan pasal half blood prince..punya la lama kan nak tau sapa dia half blood prince2 ..last2 tgk professor snade...cit..tp style gak si snape 2..Draco Malfoy pun style gak..tp aku minat hermoine Granger..B4 this aku xtau pun sapa tom riddle 2..bila tgk cita nu aku tau dah..dia la vondelmort..aku terlepas pandang kot masa movie lepas..yg aku tau dia ada wat buku peta yg potter dok guna 2 ja.....To sapa2 yg xtgk lagi elok korg tgk yg lepas2 punya dulu..kalu x jadi blur..kalu bukan kaki HP ni..xpayah tgk la..xkan paham..sbb cita suma relate kan..

p/s aku rekomen korg tgk cita the Orphanage..best.

4 comments:

Azmir said...

aku merupakan slh sorang pminat tegar HP...aku follow dari film y 1st smpai la y ke-5,y baru xsmpat nk layan lg.tp aku ada wat beberapa rujukan sdikit mngenai HP y ke-6 ngan m'baca bberapa review...dengar kata HP y ke-6 ni agak kureng ckit coz ramai org komplen mngatakan bberapa plot dr buku telah d buang n d tmbah ngan bberapa plot baru.so ini akan mngurangkn keaslian cita ni n dlm masa y sama ianya wat org pening coz versi buku n dlm film xsama...huhu.

Nazrul a.k.a Tibet said...

2 la aku ckp kat cni..ada beberapa plot dr buku xda..

Azmir said...

kalo cam 2 aku pn xsabar2 nk g tngk ni...nk tngk versi mn y lg best.versi y asal dlm bentuk buku or versi y telah d tokok tmbah dlm bntuk movie?

Nazrul a.k.a Tibet said...

versi yg buku pun best..versi ni pun best gak sbb dia movie..xpayah nak imagine..lawak gak kali ni nya cita

Copyright © 2009 - SyCosPEak - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template