Char Koew Teow Sedap

OK hari ni aku nak review pasal char koew teow..bg aku kat perlis nya char koew teow xbleh lg nak challenge char koew teow ni..Asal nya char koew teow ni dari org2 cina yang datang berhijrah kat cni..char koew teow ni bermaksud koew teow goreng..nama pun dah cina mmg cina la wat kan..OK nak story sket apa yg ada kat dlm char koew teow slalu nya sama ja..udang.kerang,tauge,telur,daun sup n kucai..ni yg selalu aku dok makan la..lain tempat lain style,.,kat perlis ni yg paling x sedap tp aku tgk ramai org dok makan gak..kat Maybank kangar 2..tp biaq la taste org lain2..paling aku suka makan kat Batu 2..ok gak la c2..but still xleh nak challenge koew teow power kat penang..


Masa cuti seminggu kat penang tempat lepak aku mmg kat Amir char koew teow la,,hari2 dok layan asap char koew teow sampai hidung pun bleh kena resdung akibat tumis cili dr kuali char koew teow..AKu tgk x susah pun nak wat..senang ja nak blajaq goreng..tp timing 2 yg susah nak dapat..

Amir char koew Teow ni yg spesel dia wat sendiri kicap dia..nak kata Sany Char koew teow kat penang mmg kena tinggal jauh la..Sana dah x sedap dah wei..Kalau korg org penang mest pernah tgk iklan Amir Char Koew tEOW kAT blkg bas Transit LInk..

Pic2 yg aku sempat SnapLocation : Lorong Singgora Belakang Ibu Pejabat Polis Kontinjen TImur Laut.

AMiR Char Koew Teow..Tauke Char Koew Teow..tgh menggoreng udang sebelum koew teow di masukkan..

Kepulan asap yg boleh mengakibatkan resdung..hhahah..setelah minyak dimasukkan ketika kuali telah panas..

time ni koew teow pun dah masuk..nak letak cili n sos dia plak..n pecah telur..

Char Koew Teow siap dihindang kan..Sepinggan Normal RM 3.Besar 3.50\..xmahal..makan puas hati sedap..berbaloi2..

Sedia menerima tempahan untuk Function dia sekitar PEnang...nak no fon bleh msg aku nanti..

p/s nant aku review pasal nasi kandaq penang..tempat lain x best..

5 comments:

Azmir said...

lu wat gua t'lior la bro...bila nk blanja aku ni?hahaha...

shahril said...

aku nk order kicap 1..

Nazrul a.k.a Tibet said...

kicap bleh order..tunggu aku blk..bleh kita goreng kat umah sewa..ari2 lupa plak aku..

to azmir: lu xda macamana mau blanja

Susan said...

I recently came across your blog and have been reading along. I thought I would leave my first comment. I don't know what to say except that I have enjoyed reading. Nice blog. I will keep visiting this blog very often.


Susan

http://onlinemariogames.net

Tibet a.k.a Mr Wiki said...

susan..thanks for your comment..by the way ur welcome to blog walking in my blog..hehehe

Copyright © 2009 - SyCosPEak - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template