Kenali Watak Rumah Sewa aku

Kali ni story pasal rumah sewa aku plak..actually aku br ja pindah masuk sini masa cuti sem ari2 masa aku wat shot coz..rumah ni sebenarnya di ketuai oleh Shahril FIrdaus and Mr Keyo..kami pindah cni kira mcm merger la..Skrg ni dok ada 6 org dan menjadi tempat persinggahan kawan2 yg praktikal..agak meriah gak la rumah ni..firstly aku akan menceritakan watak2 yg ada dlm rumah no 8 Taman Sri Wang Fasa 3..

Watak 1 : Shahril Firdaus a.k.a Baby

Sharil is the leader of this house..all utility bill n rent suma shahril handle..ok gak la..cakap sopan santun ja xda nak terguris hati dan perasaan..tp budak2 umah ni suma mana kira perasaan suma hati dah kental..xda sensitif punya..Asal dari aloq staq..org utara la..dok blah mana aku pun xtau..xpernah sampai lg..kegiatan dia hari2 di rumah sewa ni bgn pukul 2 ptg kalu hari cuti.layan poker n layan movie..


Watak 2 : Khairul Anwar a.k.a Mr Keyo

Keyo ni the only kelantanese dalam rumah ni yg kadang dia cakap aku pun xpaham..tp la ni dah paham dah la..agak tua kutuk gak la..tua lg dr aku..25 dah kot sama ja ngn poin..satg sambung pasal poin plak..Keyo nya watak ni antagonis gak la sampai SHahrul Nizam a.k.a shah takut kat keyo pasai dah kena marah last sem..hahah..KEpala ok ja suma bleh campur ..n xda pantang langsung..hahah...

Watak 3 : Aizuddin a.k.a Poin

Poin asal dr negeri sembilan..perwatakan agak freak gak la..ni housemate lama aku masa kat lorong 24 rumah no 11..watak2 yg diaatas adalah owner rumah ni..poin ni bila cakap susah nak paham sebab dia cakap x dengaq sora..kalu pi kedai makan pun dia segan nak mintak order..org mai ambik order dok kat blah kanan dia ckp pandang kiri..mana nak dengar..dia ni roomates aku..sejak2 akhir2 ni jarang ada kat rumah..mana pi tah..aku pun xtau..lantak la..

Watak 4 : Khairy Mat Salleh a.k.a Kery Tulang

KEry pun dok area aloq staq gak..yg classic pasal kery ni apabila aku mendapat berita masa shot coz ni dia dok main gym..pas2 blk cuti tgk dia bwk blk tong cat nak bg gemuk..weight gain la 2..lagi satu yg mister aku x tau dia ni ada abg ka x..mcm anak tunggal ja..xpernah dgq cita pun..dia ni partner aku dlm group assignment or apa2 yg kami kelas sekali sebab senang wat kerja..dua2 otak bleh jalan dok serumah lg..quite a brilliant person bila study ingat acronym ja si tulang ni..

Watak 5 : Affuan a.k.a HArdcore

Mamat ni pelik gak..hari2 dok dlm bilik xkuaq..xikut isu semasa n apa jadi kat dunia ni..dia dgn lagu2 n video klip dia n game ja..pasai game mmg terer..tambah2 game guitar hero..xbleh lawan ooo..jari dia laju..dia org kola nerang..dekat ja..kira senior aku la..tp umuq sama ja..core nya english mmg power kira mat dictionary la kat rumah ni..apa2 xtau aku tanya ja hardcore nant dapat la answer dia..mcm kamus sebijik diri..kebolehan tido dlm bilik yg mcm sauna..hahah...

Watak 6 : Nazrul a.k.a Tibet

aku la 2..xda apa nak story pasai aku..hahahah...


p/s : xsempat nak wat zaman dok kat rumah no 11 lrg 24 ..

3 comments:

Azmir said...

oit!taruk r gmbar y senonoh ckit...ni dah kira 18sx dah ni.nnt xpsl2 kena banned...haha.

Nazrul a.k.a Tibet said...

hahah..xkena punya..ni la reality umah sewa

Nazrul a.k.a Tibet said...

hahah..xkena punya..ni la reality umah sewa

Copyright © 2009 - SyCosPEak - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template