Sepetang sebelum Exam managerial Economic

hmmm..apa yg aku nak tulis ni aku pun xtau..tp xpa..ikut jala apa kata hati aku ni..bak kata org kalu ikut hati mati..ikut nafsu lesu..ikut rasa binasa..so apa kita nak ikut sepatutnya ni..at last aku rasa kita patut ikut suma yg di atas ni tp berpandukan dgn iman dan agama yg kita ada..Petang2 ni aku rasa nak main bola..mcm selalu dok main..tp malas la plak sbb esok exam kan..aku plak dok wat confident..walaupun aku dah tau nak jawab tp aku rasa aku kena gak wat latihan utk last time b4 exam esok..tp satgi la kot..ni la masalah aku bila dah ikut hati,suma jadi mati..xjadi kerja..so aku nak kena brainwash blk otak aku..nak setting nawaitu aku blk biar di track yg betul..Aku rasa shot coz ni agak berkesan la gak utk aku bg paper calculation ni sbb aku ni slow sket utk calculation..dlm rumah aku ni aku zafran n sharil yg wat shot coz..tp paling hardworking skali zafran la..hari2 aku tgk dia yg dok pi lepak kat umah Ezni pi study managerial economic..Zafran gua salute lu la..Maklumla askar pencen mmg attitude len sket, Slip exam pun xprint lg,Hari ni hari bapa kan..xdi kul 3 ptg mak aku kol,tanya aku blk bila,mayb ada la mak aku nak masak makanan faveret aku kot hr selasa ni..Penang im coming back..pas2 bapa aku plak kol..jarang2 bapa aku nak kol aku..aku pun xtau la semenjak 2 menjak ni aku jadi mcm rapat plak dengan bapa aku..bergenang plak air mata aku bila dok cita pasai ni..Panas kan kat cni..bila plak nak hujan ni..

Pas exam ni aku ngan dak umah aku ada plan baik sket la..nak kenakan si NiK yg xreti nak shave bulu armpit kan..Haha jangan marah niK..hmm..penang..apa ada kat penang..dulu mmg best ramai member2..skrg ni dah xda dah..suma dah kerja n dah berkawin kan..tinggal la bujang2 mcm aku ni 2-3 kerat..xda happening sgt..Apa yg bwat aku coret ptg2 ni sebab aku xtau nak watpa..lgpun feeling aku lain sket kan sbb aku nak exam..To wan yg telah menginspire aku untuk tulis blog ni..jgn risau..aku xkan jadi mcm hardcore yg hangat2 taik ayam,..pas ni aku nak comeback dgn memori kat rumah no 11 lorong 24..walaupun dok dekat setahun lebih mmg syok gak..xpa..memories remains..skrg ni aku dgn housemate baru plak..dgn keyo n shahril..KEyo ok ja..dok cakap loghat kelate ja yg kadang2 aku pun xpaham aku gelak gak la..haha..shahril is a good person..sbb dia nya style aku tgk mmg nak cakap apa pun dia nanti jaga hati org 2..good la..,mcm kawaan aku yg kat penang gak SYed Hanis..

sama la cara depa ni..AKu perlu tunjuk ajar la untk customize page aku ni..xpa pas ni aku nak soh zafran ajaq aku plak..Aku mula terpikir masa zaman aku skolah dulu kan mmg buta IT n buta gak la pasal computer ni..tp budak2 skrg ni dah advance kan..aku rasa suma org pikiaq mcm 2 jugak..Ada sorg cikgu ni cita kat aku budak2 skolah rendah pun dah pandai tgk porn kan..siap ajaq bluetooth dgn cikgu nak send porn kat cikgu..HUHU..bahaya..bertambah la kejadian rogol mcm ni..apa nak jadi dgn umat manusia skrg ni..Ceh..pikir risau plak kan..Saban hari saban tahun berlalu aku tgk kawan2 aku dah mula ke arah islamic skrg ni..kalau dulu Hora-Hora sana cni skrg ni dah lepak kat masjid n bila lepak ja dgr azan dah mula pegi masjid..Alhamdulullah la kan..tp segelintir la kan..tp kadang2 dgn aku2 skali kena taskil (ceramah) tp xpa..as kawan2,aku terima ja,sbb x salah pun..mmg itu cara utk hidupkan suasana ISLAM dlm diri..hr ni masa tulis blog ni aku teringat yg kawan2 aku gtau..ISLAM skrg ni islam suasana..apa x nya bila kita dok dlm suasana ISLAM kita jadi islAM..tapi bila kuar dr suasana 2..kita xda pikir dah pasal ISLAM..lu pikir la sendri..

Berbalik pada planning aku utk next sem aku ingat nak organize private trip la kan utk pi PErhentian ISland..Aku dah survey pakej n tanya member aku yg pernah g sana kan..SO tgk budget gak..kalu lebih dr RM 500 x bleh la kan..sbb bukan suma ada duit,,lg pun student ada duit PTPTN ja..x cukup..ok c u all dgn my next post..aku nak blajaq customize dulu bloq ni..

p/s to all my fwen yg nak exam esok..gudluck ya..

4 comments:

juraij said...

Sbb tu la kte kne duduk dlm suasana yg Islam, sbb suasana itu m'islam kn kita. Kalau xde,cipta suasana tu. Mcm sabda Rasulullah SAW "Sesungguhnya syaitan itu adalah serigala bagi manusia seperti serigala terhadap kambing. Ia menyerang kambing yang jauh dan memencilkan diri. Maka hindarkanlah dirimu dari pecah belah, dan hendaklah kamu berjemaah, bersama orang ramai dan melazimkan diri dengan masjid."
Kalo xde suasana Islam, cipta suasana tu.So sume org dpt manfaat dr suasana tu.

Nazrul a.k.a Tibet said...

insyallah..mari kita menghidupkan suasana..

wafiy said...

bagus gak idea ko tu.

Nazrul a.k.a Tibet said...

wafy..xkan bagus saja..

Copyright © 2009 - SyCosPEak - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template