Brazil 3rd Confederation Cup



Semalam adalah Final Piala Confederasi (FIFA confederation cup la kan) Aku memang dok tunggu sebab aku nak tgk cane kuat x U.S.A n aku memang fan Brzail dr kecik pun..mula sejak zama aku mengenali bola dulu zaman Dunga la time world cup kat U.S.A dulu..MLm smlm aku ingat game start kul 2.30 am...aku pun apa lg..lepak on9 dlm bilik aku..tengah syok on9 tgk jam dah kul 2,,aku apa lg,.menapak ke depak tb umah aku la..LCD br lg hahah..pas 2 aku buka channel ASS (supersport ) tgk2 dah kena sebiji..brazil ketinggalan 1-0..pas 2 aku msuk plak gol kedua..mmg cantik gak counter attack U.S.A ni..form ja depa nya game aku tgk..nak masuk pun susah kan defend dok berkampung kat depan gol..Tambah ada howrd plak..lg la susah nak gol..dahsyat lg howard 2..xpa aku cuma diam ja tgk..dgn hampa sbb dah kena 2 biji..tp aku xkisah sgt sbb aku tau brazil xkan mengalah sampai last minute still akan main gak..MAsa 2nd half shebby singh 2 dok commet la kan ckp brazil x bagus sgt..aku tau sbb dai nio fan spain..bodoh nya shebby..dia kat brazil x bleh pi la..apa la..panas gak aku ni..then xpa..dah masuk second half..br 40 sec game start turning yg cantik dr luis fabiano skali gus meng olekan bola 2 kat kaki defend n gol trus kan..time 2 suma dh semangat gila..u.s.a main berkampung..susah sket nak masuk..pas 2 kaka plak heading dah masuk lepas line top x kira sbb referee x nampak mcm bola 2 dah masuk..kalu guna camera mmg nampak clear la..xpa la..x jadi persoalan..pas 2 dgn hasil kaka jugak luis fabiano dapat heading bola 2 masuk leaps bola yg tahan robinho melantun blk kuar bila kean gol post..time 2 suma dah x senang duduk kan..U.S.A pun dah x keruan..2 la nak main defend sgt..haha..apa kata shebby..nanti aku ckap apa kat shebby..pas 2 dah nak habis dah dlm minit 84 dapat plak corner kick kan..elano ambik..time 2 lucio mmg dok tunggu dah..gol plak 2..hahah..brazil officially Menang dah..haha...team memang kuat..kalu spain pun x bleh wat mcm 2..brazil tetap no 1..korg tau shebby singh cakap apa..aku pun dah lupa..tp aku tau sgt dia bukan suka brazil..

p/s aku mmg fan Brzil dr kecik..Salute SAMBA BRASIL

5 comments:

waNN said...

nama pn brazil kan...msti le gmpak dohhh...

jeffry azizi jaafar said...

haha..nasib baik menang..

Nazrul a.k.a Tibet said...

apa plak nasib jep..

hg bukan sokong spain ka wann

waNN said...

pehh...spain ko ckp aq..kery kering ye ler...

Nazrul a.k.a Tibet said...

hahhaha..

Copyright © 2009 - SyCosPEak - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template